понеделник, 24 декември 2012 г.

Маски за лице


 Пасирано с блендер парче краставица, смесено с 1/2 с.л. мед се нанася на лицето  за 10 минути. Прилагана често, маската ще изчисти лицето от петна и лунички, а кожата Ви ще е мека и хидратирана

 На основата на зехтин може да си приготвите чудесна тонизираща и освежаваща маска: смесете равни части счукана мента, мед и зехтин, охладете маската за 5-10 минути в хладилника и я нанесете върху лицето. След 15 минути изплакнете с хладка вода.

 Зехтинът може да се използва като средство за отстраняване на грима - той не само, че нежно ще почисти кожата, но и ще я обогати с витамини. За целта трябва да загреете зехтин на водна баня, да напоите с него памучен тампон и да почистите лицето си. Ако кожата ви е суха, оставете маслото за 20-30 минути, а ако е мазна - само за 5 минути, след което попийте излишната мазнина със салфетка.

 Маска за суха и набръчкана кожа. Настържете тиквичка на ситно и към всеки 2 с.л. от нея добавете 1 жълтък и 1 капка лимонов сок. Получената кашичка нанесете върху лицето, шията и деколтето за 15-20 минути, след което измийте с топла вода, минете с кубчета лед и нанесете хидратантен крем.

 Хидратираща маска. Настържете тиквички и към всеки 2 с.л. от нея добавете 1 ч.л. мед. Получената смес нанесете върху лицето за 15-20 минути. Измийте с преварена вода със стайна температура.

 Избелваща маска за лицето и шията. В 1/2 чаша топло мляко добавете боракс на прах (на върха на ножа) и сгъстете с овесено брашно. Разбъркайте добре и нанесете сместа на лицето и шията за 15-20 минути. Повтаряйте процедурата 2 пъти седмично в продължение на един месец и ще се избавите от пигментните петна

 За почистване кожата на лицето може да използвате кисело мляко със стайна температура. Благодарение на това порите ще се свият. След 10 минути изплакнете с топла вода. По същия начин може да почиствате и кожата на ръцете си.

 Тази маска е най-добре да правите вечер. 1 с.л настъргана тиквичка смесете с 1 ч.л. зехтин. Нанесете на лицето за 10 минути, след което отстранете маската с тампон натопен в леко затоплен зехтин. Не мийте лицето си до сутринта.

 Хидратираща маска за всеки тип кожа. Смесете 2 с.л. кисело мляко с 1 с.л. пшенични трици. Нанесете сместа на лицето за 20 минути, след което изплакнете с топла вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар