понеделник, 24 декември 2012 г.

Съвети за ноктите

След като изпилите и оформите ноктите си, е добре да си направите ваничка за ръце: в топла вода добавете 1 ч.л. морска сол - тя ще тонизира ръцете ви и ще заздрави ноктите. Към водата може да добавите и отвара от лайка, която ще омекоти кожата ви.

Желатинът укрепва ноктите и значително стимулира растежа им. Добавят го в храната. Може да се приема и медицински желатин по 5 гр. дневно.

За да укрепите ноктите си, може да подготвите специална смес от лимонов сок и зехтин в съотношение 1:1. Зехтинът подхранва и възстановява ноктите и кутикулата, а лимоновият сок избелва ноктите. Най-добре е да нанасяте тази смес вечер преди лягане, като я втривате в ноктите.

Масажирайте корена на нокътя със затоплено сусамово масло или зехтин. Те ще заздравят, овлажнят и смажат ноктите и ще им придадат здрав блясък. Най-доброто време за това е преди лягане. Масажът също така подобрява циркулацията на кръвта в нокътния матрикс, което пък допринася за по-добра абсорбция на кислорода.

При наличието на много бели петънца по ноктите трябва да се пие цинк и витамин В, за информация съдържат се в бирената мая.

Няма коментари:

Публикуване на коментар